خب!

اول سلام!

امروز مثل هر روز مشغول ترجمه سری مطالب راهنمایی برای مسیه بودم تا اونا رو تو سایت علم بازار قسمت بلاگ قرار بدم که ناگهان تیتر یه مطلب خیلی جذاب گوشه ی منبع انگلیسیم با این عنوان خود نمایی کرد : “ 

?Goodbye Big Bang, Hello Black Hole

A New Theory Of The Universe’s Creation 

اگه بخوام راستش رو بگم، خیلی خودم رو کنترل کردم تا داد و بیداد نکنم! به هر حال سر کار بودم دیگه! (مدیونین فکر کنین از زیر کار در میرم!) حالا میخام در ادامه ترجمه این مطلب رو بزارم تا ببینیم جریان از چه قراره!

” آیا نظریه بیگ بنگ مشهور نیاز به تجدید نظر دارد؟ گروهی از فیزیکدانان نظری فکر می کنند که تولد جهان باید بعد از فروپاشی یک ستاره چهاربعدی و تبدیل شدنش به سیاهچاله و دور ریختن باقی مانده آن به وجود آمده باشد.

قبل از اینکه به یافته ی آنها بپردازیم اجازه دهید در ابتدا بگویم که هیچکس در رابطه با هیچ چیز اطمینان ندارد. پر از واضح است زمانی که عالم آغاز شد انسان ها آن اطراف نبودند! نظریه مورد قبول این است که عالم از یک نقطه بی نهایت چگال یکتا رشد پیدا کرد، اما چه کسی می داند قبلا آنجا چ خبر بوده؟

بر اساس اعلام نیایش افشردی، متخصص فیزیک نجومی در موسسه ای برای فیزیک تئوری در کانادا که دستیار نویسنده این مطالعه جدید است،:« همه فیزیکدانان می دانند منظومه دراکو می تواند از جایی خارج از تکینگی آمده باشد.»

پس محدودیت های تئوری مهبانگ چیستند؟ تکینگی یکی از آنهاست. این سخت است که پیش بینی کنیم چرا باید دمای اکثر نقاط یک کیهان یکنواخت باشد. بخاطر سن کیهان ما ( حدود 13.8 میلیارد سال نوری) زمان کافی به ما نمی دهد که به دمای تعادل دست یابد.

بیشتر کیهان شناسان می گویند که گسترش کیهان باید بیشتر از سرعت نور می بوده تا این (یکنواختی دما) اتفاق بیفتد، اما افشرد می گوید حتی این تئوری هم اشکال دارد:« مهبانگ بسیار بی نظم است، واضح نیست که آنجا حتی یک هماهنگی کوچک برای آغاز تورم وجود داشته باشد.»

 این چیزی هست که فیزیک پیشنهاد میدهد:

 مدلی که آنها ساخته اند جهانی سه بعدی است که مثل غشاء داخل جهان حجیم چهار بعدی شناور است. برای اطلاعات بیشتر اینجا را میتوانید بخوانید که بر اساس اطلاعات جدید نوشته شده است.

پس اگر این جهان حجیم ستاره های چهاربعدی داشته باشد، باید یک چرخه زندگی مشابه ستاره های سه بعدی که ما با آنها آشنا هستیم طی کنند. سنگین ترین ها باید به صورت ابرنواختر منفجر شوند، پوسته آنها می ریزد و لایه های درونی تر به صورت سیاهچاله در خود فرو میریزند.

سیاهچاله های چهار بعدی دقیقا مثل سیاهچاله های سه بعدی که ما می شناسیم افق رویداد دارند. افق رویداد مرز بین داخل و خارج سیاه چاله هست. تئوری های زیادی در رابطه با اینکه چه چیز در داخل سیاهچاله ها روی می دهد وجود دارد و در عین حال هیچکدام مشاهده نشده است. 

در جهان سه بعدی افق رویداد به شکل یک سطح دو بعدی ظاهر می شود. پس در جهان چهار بعدی افق رویداد باید به شکل شیئ باشد که هایپرسفیر ( مترجم: hypersphere ، ترجمه ای براش پیدا نکردم، شاید بشه اسمش رو گذاشت فراکره یا کره) نامیده می شود.

پس اساسا مدل، در مورد تکه پاره شدن ستارگان چهار بهدی می گوید باقیمانده مواد باید یک حجم سه بعدی اطراف  افق رویداد سه بعدی تشکیل دهد و سپس منبسط گردد.

برای اینکه اینها را به چیزهایی قابل فهم تبدیل کنیم واضح است که اینها را با مشاهدات انبساط کیهان انجام میدهیم که بطور قطع سرعت گسترش بیشتری دارد که شاید بخاطر راز انرژی تاریک باشد. تئوری جدید می گوید که انبساط از رشد این جسم سه بعدی به وجود می آید. اما اینجا حداقل یک محدودیت وجود دارد.

 در حالی که مدل شرح می دهد که چرا جهان دمای تقریبا یکنواختی دارد، پلانک، تلسکوپ آژانس فضایی اروپا، تغییرات کم دمایی تابش های پس زمینه کیهانی را به تصویر کشیده است، که اعتقاد بر این است که اثر باقیمانده آغاز جهان است.

 مدل جدید حدود چهار درصد با مدل تابش پس زمینه کیهانی فرق دارد، بنابراین محققان در تلاشند تا این مدل را بهبود ببخشند. آنها هنوز معتقدند که این مدل با ارزشی هست. هرچند پلانک نشان داده که تورم اتفاق افتاده اما نشان نداده که چرا اتفاق افتاده.

محققان می گویند:« این مطالعه به ما نشان خواهد داد که حرکت کیهان از ابعاد بالاتر واقعا چگونه تورم را موجب می شود»”

تموم شد!

با این اوصاف گمونم بهتره منتظر خبرهای بعدی بمونیم …

 

 

12 پاسخ

  1. سلام
    من همیشه معتقد به بازنگری و تجدید نظر روی این نظریه قدیمی بودم حتی نظریه هم ارائه دادم که متاسفانه نتونستم دلایل قانع کننده ارائه بدم …..!!!!
    الکی مثلا من دانشمندم خخخخخخخخ

  2. من همیشه معتقد به بازنگری و تجدید نظر روی این نظریه قدیمی بودم حتی نظریه هم ارائه دادم که متاسفانه نتونستم دلایل قانع کننده ارائه بدم …..!!!!
    الکی مثلا من دانشمندم خخخخخخخخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا سوال امنیتی را پاسخ دهید. *