یازدهم این ماه خسوفی رو در آسمان ایران داشتیم تحت عنوان ابرماه خونین! دلیلش بیشتر به این خاطر بود که درست در زمانی رخ داد که ماه در نزدیکترین فاصلش از زمین قرار داشت. یعنی مه گرفت درست زمانی در حال وقوع بود که ماه بیشترین ابعاد ظاهری خودش رو در آسمان داشت.

نکته ی دیگه ای که بنظرم این خسوف رو متمایز می کرد این بود که ماه درست زمانی در شرق کشور طلوع میکرد که در اوج‌ گرفت قرار داشت. ماه به خودی خود وقت طلوع و غروب رنگ زرد متمایل به نارنجی داره، و حالا که بخاطر این گرفت رنگ سرخ هم میگیره، پس بسیار دیدنی میشه.

چرا رنگ ماه هنگام خسوف تغییر می کند؟
چرا رنگ ماه هنگام خسوف تغییر می کند؟

ماه گرفتگی زمانی رخ میده که زمین بین ماه و خورشید و در یک راستا قرار بگیره. در این حالت سایه ی زمین روی ماه میفته و نور ماه گرفته میشه

شاید سوال پیش بیاد که اگه واقعا چنین اتفاقی بیفته پس چرا ماه در آسمان سرخ رنگ دیده میشه و بر اثر سایه ی زمین محو نمیشه؟ پاسخ در جو زمین هست. وقتی سه جرم آسمانی یعنی خورشید، زمین و ماه در یک راستا قرار می گیرن، جو زمین درست مثل یک‌ منشور عمل می‌کنه و نور خورشید رو تجزیه می کنه. اما شکست طیف قرمز نور کمتر از بقیه طیف های آن هست پس بیشتر هم میخوره و دقیقا نور قرمز هست که به ماه میرسه و به ما بازتاب می کنه! در نهایت این فرآیند باعث میشه ماه در هنگام گرفت کلی سرخ رنگ دیده بشه.

امیدوارم از این ماه گرفتگی کمال استفاده رو کرده باشین

 


 

 

توضیح تصویر سربرگ: عکس تهیه شده از ماه گرفتگی یازدهم بهمن ماه نود وشش

پ.ن: ممنون از دوست خوبم میلاد که کمکم کرد این تصویر شاخص کوفتی آپلود بشه. والا پدر من یکی رو درآورد و آپلود نشد که نشد.

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا سوال امنیتی را پاسخ دهید. *