امروز می خوام ترجمه مطلبی از سایت یونیورس تودی رو با عنوان زیر بزارم:

Pluto’s ‘Heart’ Revealed as New Horizons Probe Starts Flyby Campaign: 5 Days Out

قبل از هزچیز باید بگم که الان بیستم تیرماه نود و چهار هست که من ترجمه مطلب رو آغاز می کنم و بی شک تا دوهفته دیگه که این مطلب منتشر میشه افق های نو به پلوتو رسیده و خبرهای تازه تری منتشر شده، پس اگه بعضی از حرفا تکراری بودن به بزرگی خودتون ببخشین.

« احساسات به صورت تصاعدی بالاگرفته با وحیی محرک که می گوید پلوتو یک قلب عظیم دارد از زمانی که تصاویر خیره کننده آن در هشتم جولای منتشر شد و سفر سختش رسما شروع شد، تنها 5 روز مانده به دستیابی بشر به تحقیق روی آخرین سیاره منظومه شمسی.

قابل توجه است که عکس های امروزی از سطح قلب مانند پلوتو ویژگی اثبات این را دارد که افق های نو به طور کامل سرکارش برگشته و از 4 جولای به طور اعجاب آوری کاوشگر به سوی وضعیت محافظ که به آن حالت امن می گویند هدایت شده، و ضمنا ماموریت دانشمندان و مهندسین این است که پشت صفحه های نمایشگر خودشان بنشینند و مسائل ترسناک را حل کنند و کاوشگر را برای بازگشت کامل به ماموریت آماده کنند.

این قلب جذاب منطقه ای روشن در پلوتو هست، دانشمندان ماموریت می گویند:« و شاید منطقه ای باشد که از شبنم پوشیده شده باشد- شاید شامل متان یخ زده، نیتروژن یا کربن مونوکسیدباشد- از یک پوشش براق»

تا زمانی که  در حالت امن قرار دارد تمامی عملیات های علمی متوقف خواهد شد- برای حدود سه روز- تا سفیته به طور اجتناب نا پذیری به سمت اسرار پلوتو و اقمار پنج گانه اش پیشروی کند یعنی اولین شناسایی از جهان بسیار سرد و کمربند کوییپر انجام شود.

 فرآیند ملاقات حدود 9 روز بوده و 16 ماه طول خواهد کشید که بازپخش به صورت وسیع و با کیفیت بالا تقویت شود و اطلاعات جمع آوری گردند.

نمای قلب پلوتو توسط تصویربردار برد بلند زمانی که فضاپیما کمتر از 8 میلیون کیلومتر از پلوتو فاصله داشت گرفته شده و اولین تصویر ارسالی به زمین از 4 جولای است. قلب پلوتو حدود نصف سطح آن را پوشانده است.

درست در کنار شکل قلب روشن که قطرش حدود 2000 کیلومتر ارزیابی شده یک سطح استوایی دراز و مبهم دیگر وجود دارد  که اسمش را ” نهنگ” گذاشته اند.

مطالعات دانشمندان می گوید که ” نهنگ” یکی از تاریک ترین مناطقی هست که افق های نو رصد کرده، قطرش حدود 3000 کیلومتر است و این یعنی 50 درصد گشترده تر از ” قلب” است.

بالای نهنگ و قلب پلوتو منطقه قطبی قرار دارد که با یک روشنایی متوسط دیده شده.

 

نهنگ و قلب پلوتو
نهنگ و قلب پلوتو

اگر هنوز اشتهایتان باز نشده این تصویر را با خیال راحت به ذهنتان بسپارید. چرا که ناسا می گوید:« این تصویر تقریبا در مرکز این منطقه هست که در چهارم جولای وقتی افق های نو نزدیک ترین وضع را به پلوتو داشت گرفته شده.»

جف مور می گوید:« دفعه بعدی این منطقه را از فاصله نزدیک تری خواهیم دید، بخشی از منطقه با رزولوشن 500 مرتبه بهتر از چیزی که امروز دیدیم عکس برداری خواهد شد.» وی که سرپرست تیم زمین فیزیک و تصویر برداری مرکز تحقیقات ایمز ناسا می باشد گفت:« این باور نکردنیخواهد بود.»

کمتر از پنج روز مانده تا برای یک بار در زندگی فرصت این پیش بیاید برای رویارویی یک پرواز سریع برای یک سیاره دوگانه، سفر در مناطق دورافتاده منظومه شمسی، آخرین دقیقه، اشکالات همان چیزیست که هر فردی نیاز دارد.

چرا؟ برای اینکه دفعه دومی وجود نخواهد داشت که چیزی مثل افق های نو به سمت منظومه پلوتو با سرعتی تقریبا برابر 48000 کیلومتر بر ساعت برود که شکل پلوتو و بزرگترین قمرش چارت را نشان دهد.

آلان استرن، محقق اصلی افق های نو در موسسه تحقیقات بولدر در کلورادو، ششم جولای در رسانه ها مختصرا اعلام کرد:« سفینه افق های نو و علم بی وقفه به وظایف خود با تمام ظرفیت عمل می کنند.»

طبیعت ظاهر پلوتو شاید شبیه چاله ها و یا آتشفشانی باشد هنوز معلوم نیست.

استرن به یونیورس تودی گفت:« ما برای تفسیر این ظاهر باید کاملا محتاط باشیم.»

افق های نو در حدود 12500 کیلومتری سطح پلوتو خواهد بود و 28800 کیلومتر در نزدیک ترین نزدیکی اش در روز 14 جولای ساعت 49 : 11 صبح به وقت جهانی فاصله خواهد داشت.

کاوشگر در 19 ژانویه 2006 در سایت پرتاب ایلات متحده توسط راکت اطلس اتحاد V پرتاب شد و سفری 5.7 بیلیون کیلومتری را آغاز کزد.

جیم گرین مدیر علوم جهانی در مقر ناسا واقع در واشینگتن با خوشحالی گفت:« ما در راه پلوتو هستیم! این واقعا یک زمان تاریخی است مملو از بحث ای متعدد و چالش های در مسیر تا 14 جولای که با منظومه رویارو شویم.»

« با داشتن پلوتو در دیدمان، برای داشتن طلا پیش می رویم.»

افق های نو توسط تیمی که استرن رهبری می کرد ساخته شد و شامل تحقیقاتی از SwRI و APL در لورل ماری لند. APL همچنین افق های نو و ماموریت را رهبری می کند.

 

—————————————————————-

پ.ن: هر هفته یکشنبه راس بیست و سی دقیقه سایت به روز میشه 

 

 

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا سوال امنیتی را پاسخ دهید. *