تدریس

تل های متان

خبر پیدایش تل هایی از متان در منظومه ی سنگی پلوتو و روی سطح خود پلوتو هم از جمله اخباری بود که واقعا باعث وجد من شد. پلوتویی که سابقا براش جوی متصور نمیشد و اونقدر رقیق بود که امید چندانی بهش نمی رفت حالا صاحب چنین عارضه ای طبیعی هست.

تل های متان در فلات اسپوتنیک پیدا شد و حدود ۴۰۰ متر یا یک کیلومتر از همدیگه فاصله دارن. توجیهی که برای شکل گیری این تل ها هست اینه که احتمالا نور خورشید باعث میشه دمای پلوتو به بالای منفی ۲۳۰ درجه میشه. یعنی دمایی که در آن دیگه نیتروژن حالت حالت جامد نداره. و در این زمان بلورهای متان نیتروژن جامد رو تصعید می کنن و با جریان ایجاد شده حرکت می کنن و به مرور این تل های متانی رو تشکیل دادن.

بعد از شنیدن این خبر دوباره در عوالم خیال غرق شدم و به پیاده روی روی سطح سایر سیارات مشغول شدم. اینکه عارضه های طبیعیه هر سیاره چقدر میتونه جذاب و متفاوت ار چیزی که در سطح زمین هست باشه و لمسشون چجوری خواهد بود از جمله عواملی هستن که حسابی منو ذوق زده میکنه.

author-avatar

درباره ابراهیم عطائی

ابراهیم عطائی، زاده ی یازدهم اردیبهشت سال 70 خورشیدی در بیرجند است. وی دوران ابتدایی خود را در شهر تربت جام سپری و درسال 81 به زادگاه خود بازگشت. از همان دوران به طور خودخوان به مطالعه در حیطه ی نجوم آماتور پرداخت. دیپلم رشته علوم ریاضی-فیزیک را در سال 87 دریافت کرد. در سال 88 با ورود به موسسه علوم آسمان مهر فعالیت های نجومی خود را بطور تخصصی تر پیش گرفت. علاقه ی وی بیشتر در حوزه اخترزیست شناسی، عکاسی آسمان شب، نجوم آماتور و آموزش آن است. وی دانش آموخته دانشگاه ملی بیرجند در رشته آمار می باشد و به کاربرد این علم در سایر علوم علاقه بسیار دارد. از جمله مسئولیت های علمی وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: مدیر عامل موسسه علوم آسمان مهر عضو هیئت موسس کانون نجوم سپهر دانشگاه ملی بیرجند نویسنده سایت علم بازار مدیریت پروژه کشوری اطلس راهبردی نجوم مقدماتی دبیر علمی همایش های ماهانه علمی ایران مدرس نجوم مقدماتی و عکاسی نجومی عضو سابق دیپارتمان اخترزیست شناسی آیوتامی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا سوال امنیتی را پاسخ دهید. *