سیارت ( جلسه دوم ) و یک عذرخواهی

اول از همه از دوستانم در فید و لاین عذر میخوام! این نرم افزارها برای ارسال متن محدودیت کاراکتر دارن! این سری سعی کردم برای هر کدوم متنی مجزا بنویسم و علاوه بر اون فایل صوتی متن رو هم تهیه کردم و در همه جا قرار خواهم داد …

 

و اما درسنامه :

امروز قصد دارم یک نوع از اجرام موجود در عالم خلقت رو به شما معرفی کنم!

دوستان! با سیارات آشنا بشید!

در حال حاضر تنها جایی هستند که معتقدیم حیات در آنجا می تواند شکل بگیرد! البته آن هم نه در هر سیاره ای! سیاراتی که معتقدیم در آن می تواند حیات شکل بگیرد حداقل باید دارای آب و یا هیدروکربن هایی نظیر متان و اتان باشد, متوسط برخورد های مرگبار آن حداقل هر بیست میلیون سال یک بار رخ دهد و ستاره ی مادرش حداقل حدود چهار میلیارد سال عمر داشته باشد و گذشته از همه ی این ها خود سیاره در کمربند حیات منظومه اش واقع باشد …

خب! البته بحث امروز ما در رابطه با احتمال حضور حیات در سایر کرات نیست!

سیارات دو نوع گازی و سنگی را تشکیل می دهند! همانطور که از نام آنها پیداست سیارات سنگی از ترکیبات سنگین مانند سیلیکات ها آهن و .. ساخته شده اند در حالی که سیارات گازی از ترکیبات سبگ مثل هیدروژن , متان , آمونیاک و … ساخته شده اند.

در منظومه ی شمسی ما سیارات سنگی شامل سیارت تیر ( مرکوری ) , ناهید ( ونوس ) , زمین ( ارث) , بهرام (مارس) هستند که در دسته ی سیارات درونی قرار میگیرند و سیارت گازی منظومه ی خورشیدی عبارتند از هرمز ( ژوپیتر ) , کیوان ( ساترن ) و اورانوس و نپتون هست که این سیارات در دسته ی سیارات خارجی منظومه قرار می گیرند چرا که خارج از منطقه ی حیات منظومه ی خورشیدی ما قرار دارند.

سیارات همگی کروی شکل هستند و به دور ستاره ی مادر خود در مدارهایی بیضی شکل در حال چرخش هستند.

بعضی سیارات دارای قمر هستن. اقمار اجرامی سنگی و کوچکتر از سیارات هستند که در اثر جاذبه سیاره به گرد آن می چرخند. بعضی سیارات مثل زمین یک قمر, بعضی مثل سیاره هرمز بیش از شصت قمر و بعضی سیارات مثل ناهید و تیر هیچگونه قمری ندارند.

 

فایل صوتی رو از اینجا میتونین دانلود کنین!

 

 

توضیح تصویر سربرگ : سیاره ی تیر ( عطارد , مرکوری )

 

ابراهیم عطائی

ابراهیم عطائی، زاده ی یازدهم اردیبهشت سال 70 خورشیدی در بیرجند است. وی دوران ابتدایی خود را در شهر تربت جام سپری و درسال 81 به زادگاه خود بازگشت. از همان دوران به طور خودخوان به مطالعه در حیطه ی نجوم آماتور پرداخت. دیپلم رشته علوم ریاضی-فیزیک را در سال 87 دریافت کرد. در سال 88 با ورود به موسسه علوم آسمان مهر فعالیت های نجومی خود را بطور تخصصی تر پیش گرفت. علاقه ی وی بیشتر در حوزه اخترزیست شناسی، عکاسی آسمان شب، نجوم آماتور و آموزش آن است. وی دانش آموخته دانشگاه ملی بیرجند در رشته آمار می باشد و به کاربرد این علم در سایر علوم علاقه بسیار دارد. از جمله مسئولیت های علمی وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: مدیر عامل موسسه علوم آسمان مهر عضو هیئت موسس کانون نجوم سپهر دانشگاه ملی بیرجند نویسنده سایت علم بازار مدیریت پروژه کشوری اطلس راهبردی نجوم مقدماتی دبیر علمی همایش های ماهانه علمی ایران مدرس نجوم مقدماتی و عکاسی نجومی عضو سابق دیپارتمان اخترزیست شناسی آیوتامی

مطالب مرتبط

۴ دیدگاه‌

  1. mahshid گفت:

    سلام فایل صوتی ک همین مطالبی بود ک نوشته شده دیگه نیازی ب دانلودش نبود!

    • ابراهیم عطائی گفت:

      بله حق با شماست!
      ولی بعضی هستند که حوصله یا وقت خوندن رو ندارن! اینجور اوقات داشتن یه فایل صوتی خیلی کارامده که فقط لازمه به اون گوش بدن! مثل پروژه ی کتاب های شنیداری!

  2. tanin گفت:

    مرسی
    من تو لاین نتونستم پیدات کنم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا سوال امنیتی را پاسخ دهید. *