پست پلاس ۳ | سرخ‌فام

وقایع نجومی هرچند کوچک بازهم برای بشر همیشه زیبا و چشم نواز بوده. کم نبوده اوقاتی که دلمون از زمین و زمان گرفته بوده و فقط با یک نگاه به آسمون و ستاره ها و یا راه کاهکشانش ناخودآگاه لبخند زدیم و‌همه چیز رو به خدا سپردیم …

ماه گرفتگی یکی از اون دسته وقایعی هست که همیشه بشر رو انگشت به دهان گذاشته! فکرش‌ رو بکن همینطور که تو خیابون با دوستات یا تنهایی در حال قدم زدنی و داری از هوای شبهای تابستون لذت می‌بری که ناگهان نگاهت به ماه میفته و اگه ملاحظه اطرافت رو نکنی احتمالا جیغ و داد راه بندازی! چرا که توی شب چهاردهم ماه قمری، به جای یک‌ماهه کامل، یه دونه ماه ناقص که یه تیکش سیاه شد رو داری میبینی، یا حتی بدتر، ممکنه ناگهان چشمت به یک ماه قرمز بیفته و ترس تمام وجودت رو بگیره! و بعدش این سوال رو از خودت بپرسی که یعنی چه اتفاقی قراره بیفته؟

بزارین واضح تر بگم، وقتی اینطور بلاهایی به سر ماه میاد، فقط به این معنی هست که ماه گرفتگی در حال رخ دادنه، ترسناک نیست، اتفاق شومی هم نیست، یک چیز طبیعیه، مثل وقتی که بارون می باره یا طلوع و غروب و خورشید حتی …

خسوف زمانی رخ میده که زمین، بین ماه و خورشید و در یک راستا قرار بگیره. وقتی زمین در این موقعیت قرار داشته باشه سایش روی ماه میفته و باعث میشه ماه تاریک بشه. اما زمین فقط سایه نداره، بلکه به علت بزرگی بیش از اندازه خورشید نسبت به زمین نیم سایه هم داره. ماه وقتی وارد نیم سایه میشه سیاه رنگ دیده میشه و وقتی که کامل وارد سایه بشه به علت تجزیه و انکسار نور خورشید توسط زمین، قرمز رنگ به چشم میاد. راحت ترش اینطور میشه که جو زمین نور خورشید رو به هفت رنگ تشکیل دهنش تجزیه می کنه. رنگ قرمز چون شکست کمتری نسبت به رنگ بنفش داره به سمت ماه روانه میشه و به طرفمون بازتاب می کنه، و این باعث میشه یکی یه دونه زشت آسمونی ما به رنگ‌ قرمز به چشم بیاد.

چرا رنگ ماه هنگام خسوف تغییر می کند؟

چرا رنگ ماه هنگام خسوف تغییر می کند؟

حالا قرار هست بزرگترین ماه گرفتگی قرن، پنجم امرداد ماه امسال رخ بده. در ادامه یک سری اطلاعات میزارم، امیدوارم ب دردتون بخوره و ضمنا این ماه گرفتگی رو از دست ندین چون تا ۸۷ سال دیگه چنین خسوفی نخواهیم داشت.

ساعت ۲۱:۴۴ : شروع خسوف با ورود ماه به نیم سایه.

ساعت ۲۱:۵۴ : آغاز ماه گرفتگی جزئی

بامداد شنبه: آغاز ماه گرفتگی کامل

ساعت ۰۰:۵۱ نقطه اوج ماه گرفتگی کامل

ساعت ۰۱:۴۳ : پایان ماه گرفتگی کامل

ساعت ۰۲:۴۹ : پایان ماه گرفتگی جزئی

ساعت ۰۳:۵۸ : پایان خسوف با خروج ماه از نیم سایه

 


 

عکس سربرگ رو خودم از ماه گرفتم، تاریخ یازدهم بهمن، ماه به صورت گرفته طلوع کرده بود. توضیحات بیشتر.

 

ابراهیم عطائی

ابراهیم عطائی، زاده ی یازدهم اردیبهشت سال 70 خورشیدی در بیرجند است. وی دوران ابتدایی خود را در شهر تربت جام سپری و درسال 81 به زادگاه خود بازگشت. از همان دوران به طور خودخوان به مطالعه در حیطه ی نجوم آماتور پرداخت. دیپلم رشته علوم ریاضی-فیزیک را در سال 87 دریافت کرد. در سال 88 با ورود به موسسه علوم آسمان مهر فعالیت های نجومی خود را بطور تخصصی تر پیش گرفت. علاقه ی وی بیشتر در حوزه اخترزیست شناسی، عکاسی آسمان شب، نجوم آماتور و آموزش آن است. وی دانش آموخته دانشگاه ملی بیرجند در رشته آمار می باشد و به کاربرد این علم در سایر علوم علاقه بسیار دارد. از جمله مسئولیت های علمی وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: مدیر عامل موسسه علوم آسمان مهر عضو هیئت موسس کانون نجوم سپهر دانشگاه ملی بیرجند نویسنده سایت علم بازار مدیریت پروژه کشوری اطلس راهبردی نجوم مقدماتی دبیر علمی همایش های ماهانه علمی ایران مدرس نجوم مقدماتی و عکاسی نجومی عضو سابق دیپارتمان اخترزیست شناسی آیوتامی

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه‌

  1. سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون
    ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا سوال امنیتی را پاسخ دهید. *